Районна прокуратура - Велико Търново предаде на съд измамник

23 Март 2016 г.

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 32-годишен мъж за извършена поредна измама -  престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 32-годишен мъж за извършена поредна измама -  престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

Обвинението срещу Пламен П. е за това, че в началото на април  2013 г. в гр. Велико Търново, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал у И. И. заблуждение, че има намерение и финансова възможност да изплати кредит на името на И. И. за закупуване на избран от него телевизор от магазин „Технополис” и с това му причинил имотна вреда в размер на 2667,31 лева, представляваща стойността на кредита по Договор за кредит за покупка на стоки или услуги, която не заплатил на И. И. за получения от него телевизор „Панасоник”, модел „L47WT50E” .

Обвиняемият  е активен контингент по линия „измами“ на РУ гр. Велико Търново. Срещу него Районна прокуратура – Велико Търново е внесла в съда  обвинителен акт за поредица от извършени измами. Пламен обикновено се представя като представител на различни големи фирми и предлага на пострадалите да ги назначи на работа с добра заплата, като им иска предварително пари за курсове, които преди това трябвало да проведат. Представя се и за полицай, служител на ДАНС и че може да участва в търгове за закупуване на коли и апартаменти на ниски цени, за което искал предварително капаро. На територията на града е извършвал множество дребни измами в ресторанти, заведения и квартални магазини за хранителни стоки, където се хранел или пазарувал, след което не си плащал. Извършването на подобни деяние се е превърнало в начин на живот и постоянен източник на доходи за обвиняемия.

В началото на април 201З г. Пламен решил да се сдобие с телевизор „Панасоник”, който на промоция струвал 2099 лв. Имал опит с технологията на отпускане на кредити за закупуване на стоки от магазин. Решил да излъже И. И.,  като го убедил да закупи телевизора на негово име чрез кредит и обещал да заплаща вноските. Мотивирал искането си с факта, че не е на работа и няма да го одобрят за кредита.

Обвиняемият беше обявен за общодържавно издирване. След като е установен от полицията, по искане на прокуратурата е с взета мярка задържане под стража.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд В.Търново.