Окръжна прокуратура-Сливен предаде на съд граничен полицай, който е обвинен в причиняване на смъртта на двама свои колеги по непредпазливост

8 Март 2016 г.

  Окръжна прокуратура-Сливен  предаде на съд граничния полицай Емил  Ангелов. Той е обвинен в това, че на 14.05.2015 г. по АМ „Тракия“, км.236 в землището на гр.Нова Загора, при управление на лек автомобил, собственост на Регионална дирекция „Гранична полиция“- Кюстендил, в посока на движение гр.София, нарушил правилата за движение, вследствие на което при движение с технически несъобразена скорост, предизвикал пътно – транспортно произшествие с непосредствено движещ се пред него камион. Така по непредпазливост Ангелов причинил смъртта на двама негови колеги пътували с него в автомобила, както и средна телесна повреда на трети мъж пътувал в автомобила -  престъпление по чл.343, ал.4, вр. с ал.3, предл.3, б. „б“, предл.1, вр. с ал.1, б.“в“, вр. с чл.342, ал.1 от НК.

Окръжна прокуратура-Сливен  предаде на съд граничния полицай Емил  Ангелов. Той е обвинен в това, че на 14.05.2015г. по АМ „Тракия“, км.236 в землището на гр.Нова Загора, при управление на лек автомобил, собственост на Регионална дирекция „Гранична полиция“- Кюстендил, в посока на движение гр.София, нарушил правилата за движение, вследствие на което при движение с технически несъобразена скорост, предизвикал пътно – транспортно произшествие с непосредствено движещ се пред него камион. Така по непредпазливост Ангелов причинил смъртта на двама негови колеги пътували с него в автомобила, както и средна телесна повреда на трети мъж пътувал в автомобила -  престъпление по чл.343, ал.4, вр. с ал.3, предл.3, б. „б“, предл.1, вр. с ал.1, б.“в“, вр. с чл.342, ал.1 от НК.

      Окръжен съд –Сливен е насрочил съдебното заседание по делото за 30.03.2016 г.