По искане на Районна прокуратура – Свищов, съдът задържа под стража мъж, блудствал и насилвал дете

8 Март 2016 г.

По искане на Районна прокуратура – Свищов, съдът взе мярка задържане под стража по отношение на 37-годишен мъж, насилвал дете.

С постановление на Районна прокуратура – Свищов,  Димитър Й. е привличен като обвиняем и му е повдигнато обвинение за извършено от него престъпление по чл.157 ал.3, вр. ал.1, вр. чл.26 ал.1 от НК.

По искане на Районна прокуратура – Свищов, съдът взе мярка задържане под стража по отношение на 37-годишен мъж, насилвал дете.

С постановление на Районна прокуратура – Свищов,  Димитър Й. е привличен като обвиняем и му е повдигнато обвинение за извършено от него престъпление по чл.157 ал.3, вр. ал.1, вр. чл.26 ал.1 от НК. Обвинението е за това, че на неустановени дати от февруари 2016 г. до настоящия момент в гр.Свищов действайки при условията на продължавано престъпление, като употребил сила, извършил по отношение на малолетно лице от същия пол полово сношение и действия на полово удовлетворение. Деянието е осъществено по отношение на лице лишено от възможност за самоотбрана.        

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Димитър Й. е извършил деянието, което се наказва с лишаване от свобода от три до дванадесет години. Живее в непосредствена близост до пострадалото лице и са налице достатъчно данни, че съществува реална опасност да извърши друго престъпление. Поради това съдът уважи искането на прокуратура и взе най-тежката мярка задържане под стража.

Определението на първоинстанционният съд подлежи на обжалване пред Окръжен съд - В. Търново.