Окръжна прокуратура-Сливен повдигна обвинение и предаде на съд четирима рецидивисти, извършили въоръжен грабеж над англичани в сливенското село Биково

29 Февруари 2016 г.

Окръжна прокуратура-Сливен повдигна обвинение и предаде на съд четирима мъже, извършили въоръжен грабеж над англичани в сливенското село Биково.

      Окръжна прокуратура-Сливен повдигна обвинение и предаде на съд четирима мъже, извършили въоръжен грабеж над англичани в сливенското село Биково. Георги Георгиев, Станьо Станев, Динко Динев и Асен Асенов са обвинение в това, че  на 29.01.2015г., в условията на опасен рецидив в съучастие помежду си, като съизвършители, отнели чужди движими вещи в особено големи размери – 71 247 лв. от владението на мъж и жена (английски поданици), с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и заплашване – престъпление по чл.199, ал.2, т.3, вр. с ал.1, т.4, вр. чл.198, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

     За това престъпление в закона е предвидено наказание от 15 до 20 години "лишаване от свобода", доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

      Предстои Окръжен съд–Сливен да насрочи датата на съдебното заседание.