Районна прокуратура – Русе предаде на съд двама братя, извършили хулиганство, като нападнали шофьор на такси

26 Февруари 2016 г.

Районна  прокуратура – Русе внесе в съда обвинител акт срещу двама братя, грубо нарушили обществения ред и извършили хулиганство, като повредили таксиметров автомобил и нанесли побой на шофьора - престъпление по чл. 325, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

Районна  прокуратура – Русе внесе в съда обвинител акт срещу двама братя, грубо нарушили обществения ред и извършили хулиганство, като повредили таксиметров автомобил и нанесли побой на шофьора - престъпление по чл. 325, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.                             

Обвинението срещу Милен Б. и Радослав Н.  е за това, че на  30.10.2015 г. в гр. Русе, в съучастие,  извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. На  публично място на ул.“Стефан Стамболов “ и бул.“Мидия Енос“, двамата братя, нанесъл побой на шофьор на такси. Милен Б. е извършил деянието в условията на опасен рецидив. Срещу него е повдигнато обвинение и за това, че по същото време и място унищожил и повредил противозаконно чужди движими вещи - счупил преден фар и стъкло  и повредил, като ритнал с крак, вратата на лек автомобил „Дачия “,   собственост на пострадалия шофьор. Причинените щети са на стойност 210 лв - престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК.      

Обвиняемите са братя и са осъждани, като Милен Б. има 12 присъди за деяния срещу личността и собствеността.  На 30.10.2015 г. вечерта двамата  били на гости на своя позната, където  употребили алкохол. Около 20.00 часа тръгнали към квартирата на Радослав. По пътя на  ул.“Стефан Стамболов“ имало спряно такси. Без никакъв повод   Милен ритнал предния ляв фар на автомобила. Шофьорът чул пукване, излязъл от колата и видял, че фарът е счупен. Двамата обвиняеми се развикали да се маха. Таксиметровият  шофьор  влязъл в автомобила  и по радиостанцията се обадил за помощ. Двамата обвиняеми чули, че се обажда по радиостанцията, отворили вратата, свалили мъжа на земята и започнали да го ритат. Нападнатият успял да се изскубне и побягнал, но обвиняемите го настигнали  и започнали отново да  го ритат и удрят.  В този момент  таксиметров водач от същата фирма преминавал по улицата, видял какво става  и се притекъл на помощ на своя колега. Пострадалият се върнал в колата и потеглил, но спрял след десетина метра на бул.“Мидия Енос“, където двамата братя отново дошли при автомобила. Този път Милен счупил стъклото на лявата  врата,  издърпали шофьора, свалили го на земята, като отново братята започнали да го бият.  Таксиметрови  шофьори се притекли на помощ на колегата си, а пристигналите  полицейски служители  задържали двамата нападатели.

 Милен Б. е с мярка задържане под стража и е в Затвора - Белене.  

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен  съд Русе.