Районната прокуратура в Исперих приведе ефективна присъда от една година за извършител на грабеж на непълнолетно момче

24 Февруари 2016 г.

Районната прокуратура в Исперих приведе в изпълнение наложеното наказание от една година лишаване от свобода при първоначално строг режим на 21-годишния Янко Събчев, извършител  на грабеж на непълнолетно момче от социален дом, който се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата, което беше одобрено от Районния съд в Исперих.

Районната прокуратура в Исперих приведе в изпълнение наложеното наказание от една година лишаване от свобода при първоначално строг режим на 21-годишния Янко Събчев, извършител  на грабеж на непълнолетно момче от социален дом, който се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата, което беше одобрено от Районния съд в Исперих. Подсъдимият ще изтърпи наказанието си в затворническо общежитие от закрит тип, като му бъде зачетено времето на наложената мярка за неотклонение „Задържане под стража” от 4 февруари 2016 г. Ще бъде приведена в изпълнение и негова предишна присъда от една година и четири месеца, тъй като грабежът е бил извършен в изпитателния й срок. Срещу Събчев има и висящо производство за взломна кражба.

На 4 февруари 2016 г. на ул.”Христо Ботев”, близо до кръстовището с ул. „Родопи” в Исперих, подсъдимият нападна 16-годишно момче, което живее в социален дом. Същия ден десетокласникът си купил нова блуза, с която бил облечен. С удар с юмрук Събчев го принудил да влезе насила в автомобил, където под заплаха му наредил да съблече блузата. Веднага след грабежа момчето подало сигнал в полицията, а Събчев бил задържан, облечен с блузата на момчето.