Районна прокуратура-Пловдив задържа и привлече като обвиняем 41-годишен мъж за държане на цигари без бандерол за 100 000 лева

22 Февруари 2016 г.

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Недуин Р., на 41 г. от гр. Пловдив, по досъдебно производство за държане на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон и предметът на престъплението е в големи размери – престъпление по чл. 234 ал. 2 т. 3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Недуин Р., на 41 г. от гр. Пловдив, по досъдебно производство за държане на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон и предметът на престъплението е в големи размери – престъпление по чл. 234 ал. 2 т. 3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 19 февруари 2016 г. служители на отдел „Икономическа полиция“ и на сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОД на МВР-Пловдив са извършили в условията на неотложност претърсване и изземване в товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“, с пловдивска регистрация, който се намирал в складова база в гр. Пловдив. В каросерията е имало поставена подвижна стойка за превозване на алуминиева дограма. При проверката под нея е открит специален тайник, в който са намерени 14 000 кутии или 280 000 къса цигари без бандерол от една и съща марка, всички на обща стойност около 100 000 лева. Операцията по изземването е проведена под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив.

 Недуин Р. е бил задържан в склада, пред който е бил паркиран товарния автомобил с цигарите. С постановление на наблюдаващия прокурор посоченото лице е задържано за срок от 72 часа.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават активните процесуално-следствени действия по случая – разпити на свидетели, назначаване на експертизи и др.