По искане на Окръжна прокуратура във Варна съдът взе постоянна мярка „Задържане под стража“ за наркоразпространител на хероин и кокаин

18 Февруари 2016 г.

Искането на Окръжната прокуратура във Варна за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо 38-годишния наркоразпространител Д.А. от Варна бе уважено днес от състав на Варненския окръжен съд. Той е привлечен като обвиняем и е с повдигнато обвинение за разпространение на високорискови наркотични вещества при условията на опасен рецидив и в съучастие с непълнолетната Н.Б.  – престъпление по член 354а, ал. 2, т. 4, във връзка с ал. 1, във връзка с член 26, ал. 1 и член 20, ал. 2.

Искането на Окръжната прокуратура във Варна за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо 38-годишния наркоразпространител Д.А. от Варна бе уважено днес от състав на Варненския окръжен съд. Той е привлечен като обвиняем и е с повдигнато обвинение за разпространение на високорискови наркотични вещества при условията на опасен рецидив и в съучастие с непълнолетната Н.Б. – престъпление по член 354а, ал. 2, т. 4, във връзка с ал. 1, във връзка с член 26, ал. 1 и член 20, ал. 2.

На 16 февруари 2016 г. при специализирана полицейска операция са задържани двама мъже, непосредствено след като са си купили хероин. Те посочват, че са купили наркотичното вещество от Д.А. и непълнолетната Н.Б.

При последвалия обиск в дома на Д.А. на бул. „Владислав“ и в прилежащото избено помещение са иззети 6,84 грама хероин и 10, 64 грама кокаин. С постановление на прокурор в Окръжната прокуратура Д.А. е задържан за срок до 72 часа до внасяне на искането за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“. Заради непълнолетието си Н.Д. е оставена под надзора на родителите си, като срещу нея също е повдигнато обвинение за разпространение на високорискови наркотични вещества в съучастие с Д.А.