Наркодилър се споразумя с Окръжната прокуратура във Варна за наказание от 3 години лишаване от свобода и глоба от 10 000 лева

17 Февруари 2016 г.

След споразумение с Окръжната прокуратура във Варна 28-годишният наркоразпространител Кольо Колев се призна за виновен в две престъпления, извършени при условията на опасен рецидив  – държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества и на прекурсор, материали и съоръжения за производство на амфетамини.

След споразумение с Окръжната прокуратура във Варна 28-годишният наркоразпространител Кольо Колев се призна за виновен в две престъпления, извършени при условията на опасен рецидив  – държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества и на прекурсор, материали и съоръжения за производство на амфетамини. Днес състав на Окръжния съд във Варна одобри споразумението, което е със сила на влязла присъда. Така 28-годишният варненец ще изтърпява наказание лишаване от свобода от три години при първоначално строг режим и ще плати глоба от 10 000 лева.

Кольо Колев бе задържан на 22 февруари 2013 год. в кв. „Владиславово“ във Варна. Тогава  при полицейска проверка на автомобила, в който пътувал, той се опита да изхвърли 6 полиетиленови пликчета с наркотици. При последвалия обиск в дома му бяха открити и иззети прекурсор , материали и съоръжения за производство на амфетамини.

Призналият се за виновен днес Колев  вече  е осъждан от Окръжния съд за разпространение на наркотици и участие в организирана престъпна група за извършване на престъпления, също по член 354а от Наказателния кодекс,  на една година и девет месеца лишаване от свобода и в момента изтърпява наказанието си за тези престъпления във варненския затвор.