По искане на Районна прокуратура – Велико Търново съдът взе мярка задържане под стража на крадец

16 Февруари 2016 г.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Велико Търново и взе мярка задържане под стража по отношение на 27-годишен крадец.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Велико Търново и взе мярка задържане под стража по отношение на 27-годишен крадец.

Прокуратурата е повдигнала обвинение на Румен С., за това, че на 09.02.2016 г. в гр. Велико Търново,  чрез използване на техническо средство – ножица за ламарина и чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот – срязване халка на катинар на входна врата влязъл в складова постройка към жилище. От  владението на собственика, без неговото съгласие с намерение противозаконно да присвои отнел чужди вещи – велосипед „SIGMA”, комплект силиконови осветители, скоба за заключване на велосипед, ски „STÖCKLI Spirit”, ски автомати „RAVE”, магнитен ски багажник  и три месингови заготовки с тегло 9 кг – на обща стойност 436 лева. Случаят е немаловажен и кражбата извършил повторно - престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 2 и т. 4, пр. 2 и т. 7 във вр. чл. 194, ал. 1 вр. чл. 28 от НК.

Румен С. има предишно осъждане  за  обсебване и кражба на вещи, за което му е било определено общо наказание  една година и три месеца лишаване от свобода,  чието изпълнение е отложено за срок от три години. Присъдата е влязла в сила на 06.01.2014 г.

 Под наблюдение на прокуратурата продължават действията по разследването.