Специализираната прокуратура обвини петима за разпространение на наркотици във Великотърновско

15 Февруари 2016 г.

На 13 февруари 2016 г. Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу петима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици във Велико Търново и областта

На 13 февруари 2016 г. Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу петима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици във Велико Търново и областта. Участниците са задържани на 12 февруари 2016 г. при специализирана операция на ГДБОП и ТД БОП Велико Търново под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Обвинения са повдигнати на Айдън Хюсеинов, ръководител на групата, Карамфил Бижев, Тунай Генчосманов, Илиян Топалов и Бисерка Димитрова.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2015 г., като е разпространявала предимно амфетамини, марихуана и хашиш. Хюсеинов лично „снабдявал“ членовете на престъпното сдружение с наркотични вещества, указвал им къде да го съхраняват и как да го разпространяват. Тунай Генчосманов сам отглеждал канабис в имота си в с.Малки Чифлик и държал къщата си количества готова за разфасоване и разпространение суха маса. Различни количества наркотици са намерени и иззети и от домовете и на други участници в групата.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на участниците в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 15 февруари 2016 г., Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Хюсеинов, Генчосманов и Топалов и Димитрова. Предстои предявяване на обвинението на Карамфил Бижев, както и определяне на мярката му за неотклонение.