Обвинен в грабеж сключи споразумение с Прокуратурата и ще лежи в затвора за срок от три години

19 Януари 2016 г.

44-годишният Пламен Георгиев сключи споразумение с Окръжна прокуратура-Сливен, като се признава за виновен в извършването на грабеж. Роденият в Сливен мъж  е признал, че на 27.09.2013 г., в  град Сливен, в условията на опасен рецидив е отнел дамска чанта,  в която е имало парична сума в размер на 201лв., принадлежности, очила и лекарства (всичко на обща стойност 248 лв. и 88 ст.). Георгиев  е имал намерение противозаконно да присвои вещите, като за целта е използвал сила - престъпление по чл.199, ал.1, т.4, вр. чл. 198, ал.1 от НК.

44-годишният Пламен Георгиев сключи споразумение с Окръжна прокуратура-Сливен, като се признава за виновен в извършването на грабеж. Роденият в Сливен мъж  е признал, че на 27.09.2013 г., в  град Сливен, в условията на опасен рецидив е отнел дамска чанта,  в която е имало парична сума в размер на 201 лв., принадлежности, очила и лекарства (всичко на обща стойност 248 лв. и 88 ст.). Георгиев  е имал намерение противозаконно да присвои вещите, като за целта е използвал сила - престъпление по чл.199, ал.1, т.4, вр. чл. 198, ал.1 от НК.

           Според сключеното споразумение обвиняемият Георгиев е приел да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години.

           Споразумението е одобрено от Сливенския окръжен съд. Така Георгиев ще трябва да изтърпи наказанието при първоначален „строг“ режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.