Районна прокуратура Велико Търново задържа за 72-часа обявен за общодържавно издирване

15 Януари 2016 г.

Районна прокуратура-Велико Търново днес постанови задържане за срок до 72 часа на Пламен Петков, който е обявен за общодържавно издирване.

31-годишният мъж е обвинен за това, че в периода от началото на м. април 2013 г. до 03.04.2013 г. в гр. Велико Търново, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал в мъж от гр. Велико Търново заблуждение, че има намерение и финансова възможност да изплати кредит на името на пострадалия, за закупуване на телевизор от магазин „Технополис” гр. В. Търново и с това му причинил имотна вреда в размер на 2667,31 лева, представляваща стойността на кредита. 

Районна прокуратура-Велико Търново днес постанови задържане за срок до 72 часа на Пламен Петков, който е обявен за общодържавно издирване.

31-годишният мъж е обвинен за това, че в периода от началото на м. април 2013 г. до 03.04.2013 г. в гр. Велико Търново, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал в мъж от гр. Велико Търново заблуждение, че има намерение и финансова възможност да изплати кредит на името на пострадалия, за закупуване на телевизор от магазин „Технополис” гр. В. Търново и с това му причинил имотна вреда в размер на 2667,31 лева, представляваща стойността на кредита.  Телевизорът е закупен  по договор за кредит за покупка на стоки или услуги между пострадалия  и „БНП Париба Пърсънъл Файненс” ЕАД гр. София, но Пламен така и не заплатил сумата за получения от него телевизор „Панасоник ” - престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

Предстои внасяне на искане до Районен съд-Велико Търново за налагане на мярка за неотклонение задържане под стража.