Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем турски гражданин за недекларирана валута за 391 166 лв., открита в автобус на ГКПП-Капитан Андреево

10 Септември 2024 г.

Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем Ч.Х, на 53 г., турски гражданин, за това, че на 08.09.2024 г. на ГКПП-Капитан Андреево не изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяните през границата на страната парични средства в размер на 200 000 евро (стойността на предмета на престъплението е в особено големи размери) - престъпление по чл.251, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 8 септември 2024 г. на ГКПП-Капитан Андреево за излизане от страната пристигнал автобус с чужда регистрация, управляван от турския гражданин Ч.Х. Автомобилът пътувал от България за Турция. При извършена проверка и след демонтаж на пластмасов панел от тапицерията зад вратата на автобуса във фабрични кухини митническите служители от Териториална дирекция Митница Бургас при Агенция „Митници“ открили недекларирани парични средства в размер на 200 000 евро  с обща левова равностойност 391 166 лева.

Действията по разследването по досъдебното производство продължават под надзора на РП-Хасково.

Видео