Районна прокуратура-Благоевград предаде на съд обвиняем за опит за грабеж

10 Септември 2024 г.

Районна прокуратура-Благоевград, Териториално отделение-Сандански, внесе в съда обвинителен акт срещу П.П., на 21 години, обвинен за извършен от него опит за грабеж - престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

Вечерта на 02.12.2023 г. П.П. бил на улица „Македония“ в гр. Сандански, където забелязал непознат мъж. Решил, че може лесно да се снабди с парични средства, като отнеме чантата му. Рязко се приближил до него и му нанесъл удар с юмрук. Направил опит да издърпа чантата, но пострадалият оказал съпротива.

Междувременно свидетел на инцидента станал полицейски служител, който се намесил. Той разпознал нападателя, известен с криминални прояви, и го отдръпнал от пострадалия.

По случая е било образувано досъдебно производство, а П.П. е бил привлечен към наказателна отговорност.

Извършената съдебно-оценителна експертиза установи стойността на предмета на престъплението – мъжка чанта, портмоне, съдържащо парични средства, и два мобилни телефона, която възлиза на 1540 лева.

Разпитан в хода на досъдебната фаза по делото обвиняемият П.П. се е признал за виновен и е изразил съжаление за извършеното спрямо пострадалия. Понастоящем обвиняемият е с мярка за неотклонение „подписка“ и със забрана за напуска пределите на страната.