По искане на Окръжна прокуратура – Шумен е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 34-годишен обвиняем за държане с цел разпространение на наркотични вещества

5 Септември 2024 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Шумен 34-годишен мъж, привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително и при условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив, остава в ареста. Той ще търпи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ след като Окръжният съд в Шумен прие за основателни мотивите на наблюдаващия случая прокурор за искането й.

К.К. е задържан при специализирана полицейска операция, проведена от служители на ОД на МВР – Шумен на 1 септември 2024 година, докато уговарял сделка с наркотични вещества. При последвалите процесуални действия и извършените личен обиск и претърсване в дома на мъжа, са намерени и иззети два пакета с общо тегло 978 грама марихуана, плик с 29,86 грама метамфетамин, както и няколко пакетчета малки количества от същото вещество. Намерена и иззета е електронна везна.

Мъжът е добре известен на органите на МВР и прокуратурата и вече е осъждан нееднократно за други престъпления, отново свързани с наркотични вещества.

Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен. Наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна.