Окръжна прокуратура-Шумен привлече към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на наркотични вещества 34-годишен мъж, той остава в ареста за срок до 72 часа

3 Септември 2024 г.

Окръжна прокуратура-Шумен привлече като обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества 34-годишния К.К. Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Той е известен на органите на МВР и прокуратурата и вече е осъждан нееднократно за други престъпления, отново свързани с наркотични вещества.

К.К. е задържан при специализирана полицейска операция, проведена от служители на ОД на МВР – Шумен, докато уговарял сделка с наркотични вещества. В раницата му са намерени и иззети два пакета с общо тегло около килограм суха тревиста маса, която при направения полеви тест реагирала на марихуана, плик с 32 грама бяло кристално вещество, което реагирало на метамфетамин, и друг плик с около 20 грама суха тревиста маса, за която са събрани данни, че е чай за пушене. Намерена и иззета е електронна везна. Назначени са експертизи, които да установят точния вид на иззетите вещества, както и количества им.

Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен. Предстои в съда да бъде внесено искане за задържане под стража на К.К.