По искане на Софийска районна прокуратура са задържани под стража трима мъже, обвинени за укриване на автомобил и опит за заличаване на номера на рамата му

3 Септември 2024 г.

По внесено искане на Софийска районна прокуратура са задържани под стража трима мъже, обвинени за укриване на автомобил и опит за заличаване и подправяне на номера на рамата му.

Г.Ц., Д.Б. и И.С. са привлечени към наказателна отговорност за това, че за времето от около 20,54 часа на 25.08.2024 г. до около 12,00 часа на 26.08.2024 г. в хале на ул. „Никола Крушкин - Чолака“ в гр. София, с цел да набавят за себе си имотна облага са укрили чужд лек автомобил „Ленд Ровер“, марка „Рейндж Ровер“. Обвиняемите са знаели, че колата е придобита чрез престъпление. Г.Ц., Д.Б. и И.С. са обвинени и за това, че 26.08.2024 г. около 12,00 часа в същото хале са направили опит да заличат и подправят идентификационния номер на моторното превозно средство. Опитът е останал недовършен поради независещи от тях причини - били са заловени на място от служителите на ГДГП - МВР.

Тримата мъже са обвинени за престъпления по чл. 215, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от НК и по чл.345a, ал.1, вр.чл.20, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.18, ал.1 от НК, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Те са били задържани за срок до 72 часа. Наблюдаващ прокурор е внесъл в Софийски районен съд искане за задържане под стража спрямо Г.Ц., Д.Б. и И.С. Състав на съда се е съгласил с доводите на прокурора и е наложил на тримата мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.