Районна прокуратура-Севлиево образува досъдебно производство за побоя над учителка

12 Януари 2016 г.

Днес, 12.01.2016 г. Районна прокуратура Севлиево образува досъдебно производство за причиняване на телесни повреди на длъжностно лице – учителка, в училище  в гр. Севлиево, по хулигански подбуди  -  престъпление по чл. 131, ал.1, т.1 и т.12 във вр. чл.130, ал.1 от НК. Материалите от извършената проверка бяха изискани от прокуратурата вчера от органите на МВР, след констатирано забавяне на работата по случая.

Днес, 12.01.2016 г. Районна прокуратура Севлиево образува досъдебно производство за причиняване на телесни повреди на длъжностно лице – учителка, в училище  в гр. Севлиево, по хулигански подбуди  -  престъпление по чл. 131, ал.1, т.1 и т.12 във вр. чл.130, ал.1 от НК. Материалите от извършената проверка бяха изискани от прокуратурата вчера от органите на МВР, след констатирано забавяне на работата по случая.

 Досъдебно производство е образувано срещу Румена М. от гр.Севлиево,  за това, че на 06.01.2016 год., около 10.30 часа,   в класна стая на 2”а” клас и в коридор на СОУ”Васил Левски” гр.Севлиево, по хулигански подбуди, чрез нанасяне на удари с ръка и крак в областта на лицето и долната част на тялото на Емилия К.– старши учител в СОУ”Васил Левски” гр.Севлиево – като длъжностно лице, при й по повод изпълнение на службата, й причинила увреждания довели до временно разстройство на здравето, неопасни за живота /лека телесна повреда /.

Разследването е възложено на следовател от Следствения отдел на Окръжна прокуратура – Габрово. Разпредено е провеждането на разпити, включително и на малолетни лица – очевидци на извършеното деяние. Ще бъдат извършени разпознавания. Назначена е съдебно - медицинска експертиза за причинените телесни наранявания на пострадалата учителка.

Под наблюдението на прокуратурата се извършват действията по разследването.