20-годишен мъж е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Силистра, след като е привлечен в качеството му на обвиняем за нанесена тежка телесна повреда при конфликт на пътя

22 Август 2024 г.

20-годишен мъж е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура-Силистра, след като е бил привлечен към наказателна отговорност за нанесена тежка телесна повреда на друг мъж. О.А. е обвинен за престъпление по чл. 128, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК и задържан на 21 август 2024 година.

Инцидентът възникнал през нощта на 18 срещу 19 август на пътя между селата Овен и Руйно в област Силистра. По време на движението си водачът на лек автомобил застигнал и изпреварил движещ се в същата посока друг автомобил. 20-годишният водач на второто МПС останал подразнен от поведението на пътя на своя колега и ускорил скоростта си с цел да го догони. На входа на село Руйно О.А. успял да постигне целта си, препречил пътя му и го принудил да спре. След това слязъл от колата си и директно се насочил към другия мъж, ударил го с дървен предмет по главата и си тръгнал. С това си действие 20-годишният обвиняем причинил сериозна травма на своя 27-годишен опонент, представляваща тежка телесна повреда, опасна за здравето му.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Силистра. Предстои в съда да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо О.А. Към момента пострадалият мъж е в съзнание и е контактен.