Районна прокуратура-Велико Търново ръководи разследване за хулиганство в град Горна Оряховица

14 Август 2024 г.

Под ръководството на Районна прокуратура-Велико Търново, ТО Горна Оряховица се води разследване по досъдебно производство за хулиганство – престъпление по чл.325, ал. 3, вр. ал.1 от НК.

От първоначално проведените действия по разследването е установено, че на 13.08.2024 г. около 22,30 ч. в гр. Горна Оряховица, ул. „Цар Освободител“ се е стигнало до сблъсък на два автомобила, след което пътуващите две лица в единия автомобил са нанесли удари на водача на другия автомобил. Пострадалото лице не е получило сериозни наранявания и по първоначални данни му е причинена лека телесна повреда. Вследствие на сблъсъка са причинени имуществени вреди по автомобилите.

В хода на първоначалните действия по разследването е извършен оглед на двата автомобила и са проведени разпити на свидетели. В условията на неотложност са извършени претърсвания на двата автомобила, като са иззети вещи, представляващи интерес за разследването. Протоколите за извършените действия по разследването са внесени за одобрение в Районен съд-Горна Оряховица.

По досъдебното производство предстоят допълнителни разпити на свидетели и събиране на други доказателства. След изясняване на фактическата обстановка, предшестваща и съпътстваща извършеното деяние, ще се извърши преценка относно предпоставките за привличането на конкретно лице/лица към наказателна отговорност и по кои състави от НК.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.