По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът задържа четирима обвиняеми за причиняване на телесни повреди на двама братя с особена жестокост

22 Юли 2024 г.

Днес, 22 юли 2024 г., по искане на Районна прокуратура-Стара Загора Районен съд-Раднево определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.И., на 19 г., И.И., на 25 г., Р.И., на 17 г., и С.И., на 27 г. Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 19.07.2024 г. в гр. Раднево, обл. Стара Загора, като извършители и в съучастие са причинили телесни повреди на повече от едно лице - двама братя, на 45 г. и на 34 г., по начин особено мъчителен за пострадалите и с особена жестокост. На единия от братята, на  34 г.,  е причинена тежка телесна повреда, изразяваща се в загуба на крак. На другия  от братята - на 45 г., е причинена средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затруднение на движението на двата долни крайника.

Установено е, че на 19 юли 2024 г. в гр. Раднево е възникнал скандал, а впоследствие и побой между две групи мъже. При сбиването са използвани различни твърди предмети, както и самоделно изработени остриета тип „мачете“ и брадва. При инцидента са пострадали двамата братя, които са настанени за лечение в болница.

Определението на съда подлежи на протест или обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.