Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд обвиняем за нанасяне на телесни повреди, принуда и закана с убийство спрямо 24-годишна жена в условията на домашно насилие

17 Юли 2024 г.

Районна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Ц.П, на 30 г. Той е предаден на съд по четири обвинения. Първото е за това, че в гр. Пловдив, на неустановена дата през месец ноември 2023 г. нанесъл лека телесна повреда в условията на домашно насилие на 24-годишната В.К. Второто е за това, че на 13 януари 2024 г. нанесъл средна телесна повреда в условията на домашно насилие на същата пострадала жена, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост. Третото е за принуда чрез отправени заплахи, да извърши нещо противно на волята й, четвъртото е за отправена на 16.01.2024 г. закана с убийство срещу пострадала.

Ц.П и В.К. живеели на семейни начала в жилище в гр. Пловдив. Те имали едногодишен син. Между двамата възниквали скандали, защото бащата не се грижел добре за детето, докато майката била на работа.  Поради тази причина на два пъти Ц.П. нанесъл побой на пострадалата жена. На неустановена дата през ноември 2023 г.  след скандал той я ударил с юмруци в лицето, като й нанесъл лека телесна повреда в условията на домашно насилие. 

На 13 януари 2024 г. в жилището в гр. Пловдив двамата отново се скарали, защото Ц.П. бил оставил детето само вкъщи, докато майката била на работа. По време на спора Ц.П.  й нанесъл множество удари с ритници и юмруци по главата и тялото на жената, вследствие на което й причинил фрактура на десния крак и счупване на три ребра. Въпреки състоянието й след това  той я принудил чрез заплаха да почисти стаята, за да не останат следи от кръв от нанесения побой. Подаден бил сигнал на тел. 112 и пострадалата е била настанена в болница.

През това време Ц.П. взел детето и напуснал гр. Пловдив, след което се обадил по телефона на жената и се заканил, че ще я запали, ако не си оттегли жалбата срещу него.

Спрямо обвиняемия Ц.П. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по внесения обвинителен акт.