По искане на Районна прокуратура-Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на мъж и две жени, обвинени в кражба на сумата от над 100 000 лева и златни монети

15 Юли 2024 г.

По искане на Районна прокуратура-Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на М.П., Г.Д. и Й.К. Те са обвинени за това, че противозаконно са отнели метален сейф, съдържащ сумите от 75 000 лева, 15 000 евро и три златни монети. Престъплението е осъществено на 29.06.2024 г. в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.195, ал.2, вр. ал.1, т.4, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.20, ал.1 и ал.2 от НК, тъй като кражбата е в големи размери. М.П. и Г.Д. са действали в качеството си на съизвършители, а Й.К. в качеството на помагач.

По време на разследването е установено, че обвиняемите  са се познавали предварително. Те са пристигнали в Бургас, от родните си градове Троян и Плевен, с автомобила на обвиняемия М.П. Със същия автомобил обвиняемите са се върнали в обратната посока след извършване на кражбата. При извършване на претърсване и изземване в домовете им са установени откраднатите златни монети и парични суми.

Определението на Районен съд-Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.