СЛЕД УВАЖЕН ПРОТЕСТ НА ПРОКУРАТУРАТА В ЛОВЕЧ СЪДЪТ ЗАДЪРЖА ДВАМАТА ОБВИНЯЕМИ, НАНЕСЛИ ПОБОЙ НА ШОФЬОРА НА ТУРИСТИЧЕСКИ АВТОБУС

3 Юли 2024 г.

След протест на Районна прокуратура – Ловеч, поддържан от Окръжна прокуратура – Ловеч, въззивният съд измени мерките за неотклонение на двамата обвиняеми за причиняване на средна телесна повреда на шофьор на туристически автобус на пътя край с. Карлуково. Окръжен съд – Ловеч определи спрямо двамата обвиняеми  мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Становището на Окръжна прокуратура – Ловеч пред въззивната съдебна инстанция бе, че Р.П. и С.П. следва да бъдат задържани. Прокуратурата счита, че въпреки ранния етап на разследването  са налице доказателства за извършеното от тях престъпление и с оглед високата обществената опасност на деянието съществува реална опасност  те да се укрият или да извършат престъпление.

Двамата извършители баща и син - С.П. и Р.П., са привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебно производство на Районна прокуратура – Ловеч за това, че  на 22.06.2024 г. около 15,30 часа на път LOV-1095, км.7+860 в землището на с.Карлуково, обл.Ловешка в съучастие, като извършители умишлено и по хулигански подбуди са причинили средна телесна повреда на А.А.

Определените от Окръжен съд – Ловеч мерки за неотклонение не подлежат на обжалване или протест.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура – Ловеч.