26-годишен служител на голям строителен магазин в Разград е привлечен към наказателна отговорност за предизвикан по непредпазливост пожар, в резултат на който магазинът е изгорял

2 Юли 2024 г.

Окръжна прокуратура-Разград ръководи досъдебно производство по член 331, ал. 3 от НК във връзка с пожар в голям строителен хипермаркет в града. Към наказателна отговорност за това, че по непредпазливост е запалил чужд имот, вследствие на което са възникнали значителни вреди, е привлечен 26-годишен служител на търговския обект.

На 1 юли 2024 година, около 18:30 часа, е получен сигнал за възникналия пожар в строителен магазин. Огънят бързо обхванал цялата сграда и стоките в нея. Няма пострадали хора при инцидента.

Незабавно след потушаването на огъня е образувано досъдебно производство за изясняване на причините и обстоятелствата за пожара под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Разград. Разследването е възложено на Окръжния следствен отдел, като то е поето лично от началника на структурата.

В хода на работата по изясняване на фактите около инцидента е установена съпричастността на служител в магазина към възникването на огъня. Н.М. е задържан и към настоящия момент е привлечен към наказателна отговорност. При претърсване в дома му са открити 7,95 грама суха тревиста маса, реагираща при тестване на канабис. Предявено му е и обвинение по чл. 354а, ал. 1 от НК.

Наблюдаващия случая прокурор следва да прецени дали в съда да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Работата по досъдебното производство продължава.