По бързо производство на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа обвиняем за шофиране след употреба на наркотични вещества

2 Юли 2024 г.

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем П.К., на 32 г., за това, че на 24.06.2024 г. в гр. Стара Загора, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Шкода“, след употреба на наркотични вещества – кокаин, канабис и метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство. Престъплението е квалифицирано по чл. 343 б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

На 24.06.2024 г. в гр. Стара Загора, през деня, полицейски патрул спрял за проверка П.К., който шофирал автомобил. В колата имало и друг пътник. При тестване с техническо средство било установено, че П.К. управлявал автомобила след употреба на три вида наркотици.

Обвиняемият П.К., е осъждан и настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане за държане на наркотични вещества.

С постановление на наблюдаващия прокурор П.К. е бил задържан за срок до 72 часа. По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.