По обвинителен акт на Районна прокуратура-Бургас бе наложено наказание от 4 години „лишаване от свобода“ по отношение на мъж, подсъдим за кражба, извършена при условията на опасен рецидив

1 Юли 2024 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Бургас бе наложено наказание от 4 години „лишаване от свобода“ по отношение на И.Я. Той е подсъдим за това, че противозаконно е отнел сумата от 1944 лева от офиси на строителен хипермаркет в гр. Бургас. Престъплението е осъществено на 26.11.2022 година. То е квалифицирано по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „а“ и б. „б“ от НК, тъй като кражбата е извършена при условията на опасен рецидив.

По време на разследването е установено, че подсъдимият е влязъл в сградата, в която се помещават офисите на търговско дружество. Качил се на втория етаж и проникнал в офис. От него е откраднал посочената сума, която поставил в раницата си. След това напуснал сградата и отпътувал за град Пловдив.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Районен съд-Бургас, която е постановена по реда на съкратеното производство, подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.