Петима младши прокурори встъпиха в длъжност в Софийска районна прокуратура

1 Юли 2024 г.

Днес, 01.07.2024 г., петима младши прокурори се присъединиха към колектива на Софийска районна прокуратура на официална церемония по встъпване в длъжност.

Марина Легкоступ, Светослав Ангелов, Виктория Филева, Христо Минчев и Валентин Добрев положиха тържествено клетва и подписаха клетвени листи, съгласно разпоредбите на чл.156 и чл.157 от Закона за съдебната власт. Младшите магистрати се заклеха в името на народа да прилагат точно Конституцията и законите на Република България, да изпълняват задълженията си по съвест и вътрешно убеждение.

На церемонията присъстваха и.ф. административният ръководител на Софийска районна прокуратура Светлана Димитрова и заместник районните прокурори – Вероника Димитрова, Атанас Доцински, Господин Бумбаров и Иван Стефанов, които пожелаха успех на новопостъпилите.

Петимата младши прокурори встъпват в длъжност след спечелен конкурс за първоначално назначаване и задължително обучение в Националния институт на правосъдието (НИП). В съответствие с разпоредбите на Закона за съдебната власт, младшите магистрати са назначени с решения на Висшия съдебен съвет.