С постановление на Районна прокуратура – Благоевград две лица са задържани за хулиганство и причиняване на телесна повреда на полицай

26 Юни 2024 г.

Под ръководството на Районна прокуратура-Благоевград се води разследване по досъдебно производство за хулиганство и причиняване на телесна повреда на полицейски орган.

Около 10,45 ч. на 25.06.2024 г. в централната част на гр. Благоевград на ул. „Трети март“ полицейските служители от 01 РУ Благоевград извършвали проверка на МПС в изпълнение на служебните си задължения. Командир на отделение Г.И. и младши инспектор Л.Ц. осъществявали контрол по безопасност на движението по предвидения в закона ред.

Пред преминаващите по улицата граждани и проверяваните водачи на превозните средства Я.П. и Б.П. извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Двамата викали по адрес на полицаите и отправяли обидни думи към тях.

Я.П. нанесъл удар с юмрук в областта на гърдите на Г.И., а неговият съучастник Б.П. притиснал ръката на полицая с вратата на служебния автомобил.

По случая е образувано досъдебно производство. Извършителите на деянията Я.П. и Б.П. са привлечени в качеството на обвиняеми за хулиганство и причиняване на телесна повреда на полицейски орган при изпълнение на службата му.

С постановление на прокурор двамата са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за марка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.