Районна прокуратура – Враца привлече в качеството на обвиняема 39-годишна жена за причиняване на телесна повреда и закана с убийство в условията на домашно насилие

21 Юни 2024 г.

Под ръководството на Районна прокуратура – Враца се водят действия по разследване по досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 130, ал. 1 от НК – причиняване на телесна повреда, и по чл. 144, ал. 3, т. 1 и т. 3, вр. ал. 1 от НК – закана с убийство. Деянията са извършени в условията на домашно насилие.

Установено е, че на 20.06.2024 г. в имот в гр. Враца 39-годишната К.И. нанесла удар с нож в областта на рамото на мъжа, с кого живеела на семейни начала – 38-годишния Г.Г. Освен това тя му се заканила с убийство, насочвайки към него хладното оръжие.

Пострадалият е бил приет в болнично заведение с прободна рана и оток, като след оказване на лекарска помощ е изписан в стабилизирано общо състояние.

По делото е извършен оглед на местопроизшествието с изземване на веществени доказателства, разпитани са свидетели, изготвена е съдебномедицинска експертиза. Събрани са доказателства за виновността на К.И.

С постановление на наблюдаващия прокурор тя е привлечена в качеството на обвиняема и е задържана за срок до 72 часа.