Районна прокуратура – Враца наблюдава дело за престъпления, извършени при условията на домашно насилие спрямо жена в село Манастирище

20 Юни 2024 г.

Под ръководството на Районна прокуратура-Враца, Териториално отделение-Козлодуй, се води досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 130, ал. 1 и по чл. 144, ал. 3, т. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК – причиняване на телесна повреда и закана с престъпление. Двете деяния са извършени при условията на домашно насилие.

В хода на разследването по делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на лицето А.А.

На 08.06.2024 г. в дома си в с. Манастирище, община Хайредин, той нанесъл удари с ръце, крака и с метален предмет на жената, с която живеел на съпружески начала. На пострадалата били причинени множество наранявания в областта на лицето, главата и тялото - разкъсно-контузна рана, охлузвания, оток, кръвонасядания. Установено е, че А.А. упражнил физическо и психическо насилие над жертвата. Същата вечер той й се заканил с нанасяне на средна телесна повреда.

Извършителят на престъпните деяния е привлечен в качеството на обвиняем. Понастоящем по искане на Районна прокуратура-Враца той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.