Районна прокуратура-Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на З.М., обвинен, че противозаконно е попречил на полицейски служители да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред

20 Юни 2024 г.

Районна прокуратура-Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на З.М. Той е обвинен за това, че противозаконно е попречил на орган на власт - полицейски служители, осъществявали патрулна дейност, да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред и осигуряване на безопасността на движение по пътищата. Престъплението е осъществено на 15.06.2024 година в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.270, ал.1 от НК.

Установено е, че при управление на моторно превозно средство обвиняемият не е спрял на постоянно подаваната му звукова и светлинна сигнализация за спиране, посредством полицейски патрулен автомобил. З.М. е целял да избегне полицейска проверка, увеличавайки скоростта на управлявания от него автомобил и предприемайки резки маневри в междублокови улици, пречейки на полицейския автомобил да го изпревари и да го накара принудително да спре.

Районен съд - Бургас е насрочил заседанието си за 20.06.2024 година от 15,00 часа.