Под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Ловеч, ТО-Тетевен, се провежда разследване по досъдебно производство за незаконна преработка, производство и държане на оръжия, боеприпаси и взривни вещества

13 Юни 2024 г.

Под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Ловеч, ТО-Тетевен, се провежда разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 337 и 339 от НК, за това, че се извършва незаконна преработка, производство и държане на оръжия, боеприпаси и взривни вещества. 

След проведена от ГДБОП-МВР специализирана полицейска операция на територията на областите Ловеч, Плевен и Враца на 12 юни 2024 г. от специализираните отдели на Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ са задържани 7 лица за срок до 24 часа.

При извършените действия по разследването са претърсени 8 адреса и 4 автомобила. Открити и иззети са незаконни оръжия: ловна пушка, 2 броя въздушни пушки със следи от интервенция, множество пистолети и револвери, 2 броя въздушни пистолети, 5 броя газ-сигнални пистолети, както и части за различни по вид и системи оръжия: цеви, цев със затворна рама, цевни кутии, затвори, патронници, пълнители за оръжия, оптични прибори. Иззети са още: 752 броя боеприпаси за късо нарезно, дълго нарезно и гладкоцевно оръжие от различни калибри, както и 231 куршума за нарезно оръжие и 3 буркана, съдържащи тъмно гранулирано вещество, наподобяващо барутна смес.