По искане на Окръжна прокуратура – Варна 29-годишен мъж, обвиняем за грабеж от игрална зала, извършен в условията на опасен рецидив, остава в ареста

11 Юни 2024 г.

Състав на Окръжен съд – Варна уважи искането на прокуратурата и определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 29-годишния Р.В., обвиняем за грабеж на сума пари от игрална зала във Варна, извършен в условията на опасен рецидив. Мъжът е известен на органите на реда, като вече е осъждан.

Престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност, Р.В. извършил в ранните часове на 5 юни 2024 година. Той нахлул с пистолет в ръка в игрална зала, разположена в района на Кооперативен пазар – Варна, заплашил дежурното крупие и взел наличните й пари в размер на 5340 лева. След това мъжът, който бил маскиран, избягал.

Непосредствено след извършения грабеж, служителят на игралната зала подала сигнал за случилото се. Незабавно били започнати оперативни действия, които довели до установяване и задържане на 29-годишния рецидивист. Той бил оставен в ареста за срок до 72 часа с оглед довеждането му днес в съда за определяне на мярка за неотклонение. Решението на Окръжния съд във Варна подлежи на въззивна проверка от Апелативен съд.

Според първоначалната информация по случая, Р.В. не бил сам при извършване на деянието. В резултат от предприетите действия по издирване на втория участник в престъплението, в днешния ден той е установен и задържан. Предстои привличането му в качеството на обвиняем по случая.