СГП предаде на съд рецидивист, извършил грабеж над жена

7 Януари 2016 г.

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд       (СГС) обвинителен акт срещу Гаринчо Георгиев за грабеж над жена в София. На Георгиев, който вече на няколко пъти е осъждан за тежки умилени престъпления срещу собствеността, е повдигнато обвинение по чл. 199, ал. 1, т. 4, вр. чл. 198, ал. 1, пр. 1, вр. чл. 29, ал. 1,” Б ” от НК.

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд  (СГС) обвинителен акт срещу Гаринчо Георгиев за грабеж над жена в София. На Георгиев, който вече на няколко пъти е осъждан за тежки умилени престъпления срещу собствеността, е повдигнато обвинение по чл. 199, ал. 1, т. 4, вр. чл. 198, ал. 1, пр. 1, вр. чл. 29, ал. 1,” Б ” от НК.

На 11.08.2015 г., около 19.40 часа, жена се качила в трамвай по линия № 22 в столицата. Тя седнала на едно от свободните места. На врата си носила златна верижка, която струвала 840 лв . В този момент в същото превозно средство се намирал и обвиняемият Георгиев. Той забелязал накита на жената и решил да я ограби. След това застанал зад нейното място.

Когато трамваят спрял на спирка и отворил вратите си, извършителят се пресегнал, хванал верижката и започнал да я тегли. Вследствие на употребената сила ланецът останал в ръката на нападателя. Веднага след това Георгиев скочил през една от отворените врати на трамвая и побягнал. Пострадалата последвала нападателя, но не успяла да го настигне. Тя обаче запомнила лицето му и по-късно го разпознала и описала на полицията, а Георгиев бил задържан.

Към момента той е с взета мярка за неотклонение ”Задържане под стража ” по друго наказателно производство.

Предстои насрочване на делото от Софийски градски съд (СГС).