Районна прокуратура-Велико Търново ръководи разследване във връзка с получен сигнал за нанесен побой на жена при условията на домашно насилие в с. Камен

11 Април 2024 г.

Под ръководството на Районна прокуратура-Велико Търново, ТО –Горна Оряховица се води разследване от РУ Стражица по досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда при условията на домашно насилие – престъпление по чл. 131, ал.1, т.5а от НК.

Сигналът бил подаден на 10.04.2024 г, около 11,00 ч. в РУ-Стражица.

От проведените действия по разследването е установено, че пострадалата жена М.Й. е имала връзка с лицето С.Г., с когото няколко години живели на съпружески начала. Впоследствие двамата се разделили.

На 10.04.2024 г. докато  пострадалата М.Й., заедно с двете си малолетни деца и друга жена, вървяла по улица в село Камен, общ. Стражица, била пресрещната от С.Г. Същият й нанесъл удари с ръце, ударил я с дръжката на брадва в областта на гърба, счупил мобилният й телефон, хванал я за косата и я влачил по земята..

По досъдебното производство са извършени необходимите процесуално-следствени действия – разпит на пострадалата и освидетелстване на същата, разпит на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза, изискани са социални доклади, като предстои извършване и на други процесуално-следствени действия.

Предстои материалите на разследването да бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор, с оглед преценка и евентуалното привличане на С.Г. в процесуалното качество на обвиняем за извършени престъпления от НК. 

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново, Териториално отделение-Горна Оряховица.