Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Ловеч се води досъдебно производство за смъртта на 72-годишен мъж, задържан е синът му

11 Април 2024 г.

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Ловеч се води досъдебно производство за смъртта на 72-годишен мъж от града.

На 10 април 2024 г. около 14,00 часа в РУ-Ловеч е получен сигнал от 70-годишен мъж, че негов близък родственик най-вероятно е мъртъв в дома си. Адресът незабавно е посетен от екип на Районното управление на МВР. В апартамента е установен 47-годишен мъж в нетрезво състояние, както и тялото на 72-годишния му баща.

Извършен е оглед на местопроизшествие, при който са установени травматични увреждания по тялото на възрастния мъж. Предстои  да бъде извършена аутопсия, която да установи точната и непосредствена причина за смъртта.

По случая е образувано досъдебно производство. 47-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР, след което днес с постановление на наблюдаващия прокурор му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Работа по досъдебното производство продължава.