По искане на Районна прокуратура-Велико Търново задържаха под стража обвиняем за измама чрез чужд Facebook профил

9 Януари 2024 г.

По искане на Районна прокуратура-Велико Търново Районен съд-Велико Търново е наложил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 25-годишен мъж, привлечен в качеството на обвиняем за измама чрез разбиване на чужд фейсбук профил - престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Т.П. е привлечен в качеството на обвиняем  за това, че на 03.01.2024 г. в гр. Велико Търново, в условията на продължавано престъпление, с три деяния, с цел да набави за себе си имотна облага, чрез кореспонденция в приложението „Месинджър“, осъществявана от профила на Р.Д., възбудил и поддържал заблуждение у две лица, че следва да преведат парични суми за оказване на съдействие на тяхната позната, с което им причинил имотна вреда в общ размер на 1 025 лв. 

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на обвиняемия, като е налице опасност той да се укрие и да извърши престъпления, поради което Районна прокуратура – Велико Търново е внесла в Районен съд - Велико Търново искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение.

На 08.01.2024 г. с определение на Районен съд-Велико Търново по отношение на обвиняемия е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.