Окръжна прокуратура-Ловеч пое досъдебното производство за катастрофата край Велико Търново, при която загина Ф.С.

14 Ноември 2023 г.

На брифинг в Окръжна прокуратура-Ловеч окръжният прокурор Валентин Вълков запозна представителите на централните медии с актуалното състояние на хода на разследването по досъдебното производство, образувано във връзка с настъпилото на 11.13.2023 г. ПТП край с. Шереметя, обл. Велико Търново, при което загина известният български треньор по футбол Ф. С.

Вълков посочи, че досъдебното производство е възложено от главния прокурор на Окръжна прокуратура-Ловеч, тъй като Ловешка област е в челните места по пътни инциденти, а работата на Окръжна прокуратура-Ловеч се отличава с това, че всички дела за тежки ПТП със загинали лица са завършили с осъдителни присъди и разследванията се извършват в максимално кратък срок.

Окръжният прокурор на Ловеч информира медиите, че по досъдебното производство до момента са извършени огледи, разпитани са свидетели и се установяват още лица, преки очевидци на местопрестъплението. В рамките на 2 месеца ще бъдат извършени всички процесуално-следствени действия и ще се възложи изготвянето в най-кратък срок на автотехническа експертиза. На базата на същата и след изясняване на всички относими обстоятелства ще се прецени необходимо ли е да бъде променена правната квалификацията на обвинението.

Валентин Вълков приветства инициативата на главния прокурор, МВР и НАП за проверки на системните нарушители на пътя, както и на притежаваните от тях МПС и недвижимо имущество.