Под ръководството на Окръжна прокуратура-Габрово се води разследване за тежко пътнотранспортно произшествие с един загинал и двама пострадали

7 Ноември 2023 г.

Досъдебното производство е започнало с първо действие на разследването – оглед на местопроизшествие и се води за престъпление по чл.343, ал.3, предл. 4 и 5, б.“б“ във вр. с чл.343, ал.1, б.“в“, във вр. с чл.342, ал.1 от НК за това, че около 19 часа на 06.11.2023 г. в землището на с. Душево, общ. Севлиево, при управление на лек автомобил „БМВ 330 HD“ са нарушени правилата за движение по пътищата, вследствие на което водачът изгубил контрол над автомобила, превозното средство се ударило в парапет на мост и паднало в река Видима. В резултат на тежкия пътен инцидент по непредпазливост е настъпила смъртта на 22-годишния водач и са причинени телесни повреди на двамата пътници, като единият е с опасност за живота.

Неотложните следствени действия са извършени от екип на ОД на МВР Габрово. Предстои назначаването на съдебномедицински експертизи за установяване причината за смъртта на водача и телесните увреждания на пътниците, както и автотехническа експертиза относно причините и механизма на възникналото пътнотранспортно произшествие.     

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура-Габрово.