Под ръководството на ОП-Габрово се води разследване за пътнотранспортно произшествие, възникнало в резултат на удар между два леки автомобила, при което е настъпила смъртта на 67-годишна пътничка

12 Септември 2023 г.

Досъдебното производство е започнало с първо действие на разследването – оглед на местопроизшествие, и се води за престъпление по чл.343, ал.1  б. «в» във вр. с чл.342 ,ал.1  от НК, за това, че около 17,40 часа на 07.09.2023 г. на път №401, км 55+153, гр. Севлиево-гр. Ловеч, в землището на с. Петко Славейков, общ. Севлиево, при управление на лек автомобил, марка “Мерцедес“, са нарушени правилата за движение по пътищата чрез навлизане в лентата за насрещно движение. Вследствие на това е предизвикан сблъсък с насрещно движещия се лек автомобил, марка “Нисан“, модел “Микра“, в резултат на което пътуващата в него на предна дясна седалка 67-годишна жена е починала на място.

Неотложните следствени действия са извършени от екип на ОД на МВР Габрово. Предстои назначаването на съдебномедицинска експертиза и автотехническа експертиза относно причините и механизма на възникналото пътнотранспортно произшествие.      

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура-Габрово.