Мъж от Добрич, заканил се с убийство на съгражданин, хвърлял стъклени бутилки в дома на бившата си жена и увредил чужд имот, е привлечен към наказателна отговорност и задържан от Районната прокуратура в града

5 Септември 2023 г.

51-годишен мъж от Добрич, привлечен към наказателна отговорност за три престъпления – закана за убийство, хулигански действия и увреждане на чужда собственост, е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районната прокуратура. Днес ще бъде внесено искане за „задържане под стража“ на обвиняемия.

Г.Г. бил разделен с майката на децата си от около 7 години. Жената живеела с друг партньор, като се грижела и за двете си малолетни деца. Обвиняемият не одобрявал това и открито проявявал своето несъгласие.

На 30 август 2023 година, около 23:00 часа, той отишъл в дома на бившата си жена под претекст да види децата си. Вместо това 51-годишният мъж влязъл в конфликт с настоящия партньор на жената, като дори отправил към него закани за убийство. Хвърлил по него две стъклени чаши, които се счупили в главата и лицето му, причинявайки му порезни рани. След това си тръгнал.

Няколко дни по-късно, на 3 септември, около 22,00 часа, Г.Г. отново се върнал в дома на бившата си жена. Погледнал през прозореца и видял къде се намира тя заедно с децата и партньора си и започнал отново да отправя обиди и закани. Започнал да хвърля по тях празни стъклени бутилки, които намерил под прозореца. Обвиняемият хвърлил около 30 бутилки, като успял да счупи прозорец, стъклена врата и обикновена врата.

Свидетели на случващото се станали съседи на семейството, както и техните хазяи, които живеели на втори етаж от къщата. Бил подаден сигнал на ЕЕН 112 и на място пристигнал полицейски екип. Г.Г. бил задържан, а часове по-късно и привлечен към наказателна отговорност за стореното от него.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокурор от Районна прокуратура-Добрич. Предстои съдът да разгледа искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо Г.Г. Мъжът бил осъждан през 2019 година за две престъпления по транспорта.