Районна прокуратура-Видин привлече в качеството на обвиняем и задържа мъж за хулиганство при управление на МПС и причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди

8 Август 2023 г.

Районна прокуратура-Видин привлече в качеството на обвиняем 24-годишния К.М. по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 325, ал. 3, вр. с ал. 1 и чл. 131, ал. 1, т. 12, предл. II-ро, във вр. с чл. 129, ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК. Към настоящия момент е установено, че на 07.08.2023 г. на път Е-79, на отбивката за гр. Дунавци, обвиняемият К.М. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като се развикал на Б.Б. с думите „защо караш толкова бавно?“, и го блъснал с гърдите си в областта на гръдния кош. Деянието е извършено при управление на моторно превозно средство - товарен автомобил.

К.М. е привлечен към наказателна отговорност и за това, че ударил с юмрук в областта на дясната буза Б.Б. от гр. Видин, вследствие на което пострадалият паднал назад и на дясната си страна на пътното платно и му била причинена средна телесна повреда по хулигански подбуди, изразяваща се във фрактура на таза, която трайно затруднява движението на долните крайници на пострадалия.

Наблюдаващият прокурор е дал подробни указания за действията по разследването.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура-Видин, К.М. е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителя на престъпленията.

Разследването продължава под надзора на прокуратурата.