Прокуратурата и СДВР проведоха съвместни действия за разкриване на престъпления, свързани с противозаконно отнемане на МПС  

28 Юли 2023 г.

Прокуратурата и Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) извършиха съвместни действия по разследването по три досъдебни производства за противозаконно отнемане на моторни превозни средства.

В хода на действията са събрани и проверени доказателства, от които може да се направи извод, че трима мъже на възраст 47, 49 и 32 години, са съпричастни към престъпната дейност по противозаконно отнемане на моторни превозни средства. Лицата са известни на органите на МВР за идентични деяния. Същите са привлечени в качеството на обвиняеми за престъпления по чл. 346 от НК и спрямо тях са постановени мерки за процесуална принуда – задържане до 72 часа.

При извършените претърсвания и изземвания на жилищата, обитавани от обвиняемите, са намерени и иззети технически устройства за привеждане в движение на автомобили,  устройства тип „тапа“ за заглушаване на GPS сигнали, както и регистрационни табели на МПС, използвани за транспортиране и укриване на отнетите автомобили.

По време на разследването са установени три моторни превозни средства, които са били предмет на противозаконно отнемане.