Окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов се срещна с протестиращи във връзка с възникналото ПТП, при което пиян и неправоспособен шофьор причини смъртта на трима души

24 Юли 2023 г.

Днес, 24.07.2023 година, административният ръководител на Окръжна прокуратура-Плевен Владимир Николов проведе срещна с Божана Костова и Цветомир Костадинов, които са след организаторите на протестните шествия, започнали във връзка с възникнало на 20.07.2023 година пътнотранспортно произшествие на  пътя Плевен - Ловеч, в близост до разклона за село Ралево.

На срещата присъстваха още Дияна Илиева - зам.-окръжен прокурор и говорител на Окръжна прокуратура-Плевен, Ивайло Диков – ст. инспектор при Второ РУ - Плевен и Светльо Кръстев – младши автоконтрольор от Сектор ПП при ОД на МВР –Плевен.

Владимир Николов изрази съжаление за случилото, като запозна присъстващите с извършените до момента действия по разследването. Увери ги, че е предприето всичко необходимо за изясняване на обективната истина, както и че от страна на Окръжна прокуратура –Плевен са взети всички необходимите мерки за ускореното разследване по делото. Съобщи още, че наблюдаващият прокурор в хода на разследването след анализ на събраните доказателства, ще прецени дали да преквалифицира обвинението в такова извършено при евентуален умисъл.

Днес, 24.07.2023 г., по искане на Окръжна прокуратура-Плевен, Окръжен съд-Плевен взе постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Г.Т. (30 г.), който е обвиняем за това, че на 20.07.2023 г.,  на  пътя Плевен - Ловеч, в близост до разклона за село Ралево, като неправоспособен, шофирал автомобил след употреба на алкохол и причинил ПТП с трима загинали.

Съдът прие доводите на Окръжна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от страна на Г.Т. Обвиняемият е многократно осъждан и има опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие, което ще затрудни разследването. Поради това съдът е постановил спрямо него най –тежката мярка за неотклонение, а именно „Задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване пред АС-Велико Търново.