По искане на Окръжна прокуратура - Силистра трима мъже от Свищов, обвиняеми за държане с цел разпространение на марихуана, остават задържани под стража

11 Юли 2023 г.

Съдът уважи като основателно искането на Окръжна прокуратура-Силистра и определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо трима от Свищов, обвинени в държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. Един от тях е привлечен към наказателна отговорност и за това, че управлявал МПС след употреба на наркотични вещества.

К.Д. (54 г.), С.А. (49 г.) и Е.В. (36 г.) са задържани в резултат от специализирани действия на ОД на МВР-Силистра на 7 юли 2023 г. В автомобила, с който се придвижвали тримата мъже, били намерени четири пакета, съдържащи суха тревиста маса, която реагирала при полеви тест за марихуана. Количеството иззето наркотично вещество е 1948 грама.

За К.Д. и за С.А. е установено, че вече са осъждани за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК и към момента са в изпитателния срок на предходното си осъждане. Е.В. също е познат на органите на реда, той е осъждан за държане на наркотични вещества. 

Обвиняемите бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор до определяне на мярката за неотклонение. Задържането им под стража може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Варна.