По бързо производство Районна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за присвояване на пари от 88-годишна жена

9 Юни 2023 г.

Районна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняем Д.С., на 62 г., за това, че на 7 юни 2023 г. в гр. Стара Загора противозаконно е присвоил чужди движими вещи и пари от владението на 88-годишна жена, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив - престъпление по чл.206 ал.3 вр.с чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 7 юни 2023 г. възрастната жена си изтеглила пенсията и посетила магазин за хранителни стоки. По-късно седнала на пейка в парк в града, като държала найлонови чанти с покупки. В една от тях била сложила портмонето си. Д.С. преминал наблизо и предложил да й помогне в носенето на чантите. Тя се съгласила. На стотина метра по надолу тя седнала да си почине пред заведение. През това време Д.С. влязъл с чантите в заведението, взел портмонето й, в което имало 953 лева, след което й оставил покупките и се отдалечил. Няколко минути по късно похарчил 200 лева от отнетата сума в игрална зала. След разкриване на престъплението е бил извършен обиск на Д.С. и са били намерени останалите пари, които са възстановени на пострадалата.

Д.С. е осъждан за кражби и измама, като е изтърпял последната присъда лишаване от свобода през 2023 г. Районна прокуратура–Стара Загора ще внесе искане в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.С.