8 Юни 2023 г.

Окръжна прокуратура-Велико Търново предаде на съд шофьор, нарушил правилата за движение, допуснал катастрофа и по непредпазливост причинил смъртта на едно лице

Сподели

Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 48-годишен шофьор, който нарушил правилата за движение по пътищата, допуснал пътнотранспортно произшествие с друг автомобил, при което по непредпазливост причинил смърт на 46-годишен мъж  – престъпление чл.343, ал.1, във вр.чл.342, ал.1 от НК.

Обвинението срещу Д.И. е за това, че на 03.10.2022 г. на гр. Русе – гр. Габрово, км. 114+200, на територията на община Велико Търново, при управление на лек автомобил марка „Опел Зафира“, нарушил правилата за движение по пътищата, като навлязъл в пътната лента за насрещно движение и допуснал пътнотранспортно произшествие с движещ се насреща лек автомобил „Ситроен Немо”. При катастрофата по непредпазливост причинил смъртта на водача на Ситроена -  Д. Д. на 46 години.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК, обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.