Прокурори, следователи и съдебни служители от Великотърновски апелативен район осъдиха опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев

2 Май 2023 г.

Прокурорите, следователите и съдебните служители от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратури в град Велико Търново остро осъдиха терористичния акт срещу главния прокурор и го определяме като посегателство срещу независимостта на съдебната власт и срещу държавността.

"Опитът за покушение на главния прокурор е терористичен акт срещу една от институциите в държавата, срещу действащ магистрат, срещу неговото семейство и срещу цялото общество.

Акт, който може да се приеме като продължение на непрестанните атаки срещу прокуратурата и срещу нейната независимост. Категорично сме против опитите, който биха довели до поставянето на прокуратурата в зависимост от политически и икономически влияния", категорични са магистратите.

Подкрепа за главния прокурор изразиха прокурорите, следователите и съдебните служители от целия апелативен район, които излязоха пред съдебните палати в областните центрове във Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен и Русе.